Saturday, April 16, 2011

I'm Back!


Eh eh. Assalamualaikum tawang-tawang. Sokmo lupe nak bagi salam sebab kadang-kadang je bagi salam dalam entri. hehehhe.

Ok, sebelum ni dah janji kite jumpe pada Sabtu kan? So, dengan rela aku buat satu entri ni [saje je lepas rindu]. Eh tengok, sungguh menepati janji sekali. hahahhaha [bab-bab gini memang ar, laju sungguh]

Sedikit perbualan..

Aku : mung tettt tuutt dok lagi?? gi la dulu..
Adek 4 : tettt tuutt doh la..

Aku : bile??
Adek 4 : mareng...
sambung
Adek 4: urmm, dok agi la..aku dok rok ni. mu rok dakpe ar.

Aku : aku pun dok rok gak nih.
Adek 4 : jap g aku gi la.

Ok, cerita sebenar. Balek umah tadi, memang mengantuk gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr! Err, sebenarnye aku pergi kem Team Building Perdana kat kem PLKN Merang Setiu. Ramai gile staf yang kene pergi, untuk 1st session ni adalah dalam 500 lebih. Ah tak nak ar cakap pasal intipati dia. Sebab tak de idea. hehhehe. Kalau fasilitator baca ayat aku ni, urrrmm macam sia-sia je dia duk pung-pang-pung-pang kat atas stage tu kan? Nanti ar aku cite eh apa aktiviti dia. 

Kat umah tadi, lepak-lepak jap. Lepas tu baca paper online, tengok perkembangan terkini yang sedang berlaku kat negara kita.

Lepas tu.. errr

Errr..

Errr..

Tak boleh tahan sudah. Tidur macam orang mati. Tapi tak lama, adalah dalam 2 jam je. Penat sungguh. Bangun-bangun, memang terasa sakit badan. Padahal sebelum ni, orang kecoh-kecoh [roommate] cakap sakit kaki la, lutut la, lenguh ini itu. Tapi aku tak rasa sangat. Jadi aku diam jelah.

Amek ko, balek umah baru la terasa semuanya.

Dan sekarang aku rasa nak makan banyak-banyak-banyak.

Terasa nak makan ayang goreng kentaki, pijah pizza, char kue tiow, pas tu aku nak makan urmm urmm [haloba gile. hahahha]. Eh, dengar ni, lepas tu terasa nak makan urm, mekdi, burger dia tu. Lepas tu nak minum air yogurt nestle stroberi. Weeeee. Nikmat. [ni aku dah skip dah, kasi pendek list makanan yang aku nak] 

Errr, rasa cam tak begitu rajin nak pergi keje esok. hehhehee.

Tapi tak boleh, kene pegi jugak even badan terasa kene rehat lagi [baru teringat cuti dibekukan]. Ada jugak beku membeku cuti eh? Kalau nyahbeku camne? Macam polis lak cuti kene beku. Layan aje lah.

Sekian, terima kasih tuan/puan atas pembacaan entri yang takde motif ni.





2 comments:

  1. Salam.jalan2 singgah sini..nice blog :)
    jom tengok sakura dekat blog saya^^
    http://frommetoyou85.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Assalam. Dah jengah dah. Cantek2 pic kat sana. I lioookkeeee :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.