Saturday, April 2, 2011

Jerawat??


Eh, mula-mula nak bagitahu.
Cuaca kat Terengganu sangat manis.
Sangat baek dan boleh la tuan/puan nak menjemur kain.
Atau kerepok keping. Atau kasut sekolah untuk adek-adek yang masih bersekolah.
Atau jemur la apa yang boleh dijemur.

Haa, lagi-lagi pasal jerawat [nak cite jugak walau sangat 'menyampah orang baca'!!]
Sebab dah makin menjadi-jadi. 
Dah naik heran.
Nak kata salah makan.
Macam tak.

Nak kata tak cukup tidur.
Boleh jadik jugak, tapi adakala terlebih tidur.
Adakala ngam-ngam je waktu tidur.
Ok la.

Atau mungkinkah..
Gara-gara selalu tukar product?
Hehehehhe.

p/s: semua pictures ni aku amek kat gugel. 


Olay total effects ni, paling lama aku guna. Makan masa bertahun-tahun.
Tapi sangat-sangat ok. 
Dah jemu, rasa nak cuba pencuci yang lain.
Aku pilih yang bawah pulak.



Olay natural white.
Ntah sebab apa ntah pilih yang ni.
Suke-suke je kot.
Tapi sempat pakai satu botol, lepas tu.
Takde dah.
Pakai yang lain pulak.



Clean & Cleanser.
Konon nak bagi kulit lebih elok la bila pakai pencuci nih.
Tapi tak sempat habes, eh dah nak hampir habes tau.
Lepas tu terasa cam bosan.
Tak tahu kenapa.
Sebab saje nak try benda pencuci macam-macam jenis.


Lepas tu yang ni paling latest. 
Safi, dah terang-terang tulis kat situ 'Anti Jerawat'.
Cakap je anti, tapi tak anti pun. Penipu
Makin bertambah jerawat adalah.

Mungkin selepas ni kene kembali ke olay total effects balek kot.
Atau mungkin cuba 1 lagi product. 
Tapi yang ni 50/50.
Tak sure lagi.
Ikut hati je.
Tengok ar dulu.

Sebenarnya kalau ikutkan, dah banyak pencuci yang aku guna.
Kalau nak dikira memang entahpape.
Tapi takpelah, at least.
Bila dah tahu teruk.
Next time kita tak beli lagi.

Urmm.
Masih terpikir akan cleanser yang 2 lagi ni. 
Nak try, nak try, tak nak try, tak try.
hehhehehe.




4 comments:

  1. nak try la yg no 1 tu cm best jek... thanks for sharing uuu

    ReplyDelete
  2. Saya baru lg pakai pencuci dan krim olay total effect dalam setahun..sebelum ni pkai oxy sebab masalah kulit berminyak dan berjerawat.Lama jugak pakai.bertahun tahun jugak..tahun lpas baru start pakai olay sbb dah rasa diri makin tua.Hehehehe... and saya mmg puas hati dgn olay

    ReplyDelete
  3. Kak Aida...try ar pakai set Tia Amelia....bagus untuk jerawat...krim kunyit dia ok gok...try la...hehehe...sedikit unsur promo di situ..hehehehe

    ReplyDelete
  4. HANIS MY :
    try la, olay not bad la. 7 in 1 la kononnye. hehehhe.

    EIYMAH :
    sama la, sebab tu pakai olay. hahhaa. saya pun pakai dengan krim dia sekali. dah bertahun-tahun, tp last year camtu terasa nak tukar. pakai krim + cleanser lain skang. heheh. tp nanti2 pakai olay balek kot x_x


    IRINA SAIRAH :
    tia? dok berani nak try lagi. ye ala2 sendayu tinggi kan? tp nampak cam best je. hehhehe.

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.