Friday, April 22, 2011

Weekend Yang Manis


Sebelum ke kem tempoh hari. Kami sekeluarga buat makan-makan. Jemput Mak Teh sekeluarga datang makan. Biasanya, kami je yang dijemput makan kat umah dia. Jadi macam malu la jugak, asyek pergi makan umah orang je. Plan dah lama dah pasal hal ni, tapi asyek tak jadi je. 

Jadi, pada hari Jumaat dua minggu lalu, ini la hasilnya T_T
[sori, kene publish bebelan ini dulu ye. sebab dah lama terperap dalam draft]


Nasi Ayam Kak Amani
Abaikan alas tikar yang paling glamer dari dulu hingga kini tu. hehehhe. Alas dengan surat kabar je. Senang nak buang x_x. Mak Teh siap bawakan ulam sebab dia ingat kami buat nasi biasa.



Hasil masakan kakak ipar kite. Kak Amani buat nasi ayam. Sebab senang katanya. Kite angguk je, sebab kite hanya tolong bersihkan beras, bagitau sukatan air nak masak nasi, lepas tu tolong potong tomato dengan timun je. Yang lain-lain dia uruskan. Rileks sungguh part kite kan? huhuhu. 

Benda yang memang tak plan. Ape dia?? 

Lepas makan nasi secara beramai-ramai. Terasa nak makan kek. Nak sangat-sangat-sangat. Jadi kite ajak cousin kite, adek ipar dengan anak buah pergi beli kek. Gambar ni kite sengaja blurkan, sebab terasa segan nak tampal gambar besar-besar + tak fotogenik. [kesian Along kat belakang, sebab tak nampak. hehheheh]



Kalau korang nak tahu. Ini lah jambatan Sultan Mahmud. Jalan ni akan menjadi sangat sesak bila time raya [jadi macam sardin], bila dah habes office hour, bile ada road block. Tapi sekarang tak tentu jugak sesak dia.  Kalau hujan dan ada accident pun dah cukup syarat untuk berubah menjadi sesak nafas.



Sangat suke ambik gambar kat sini. Sebab view nampak cantek. Kalau toleh sebelah kanan, akan nampak Masjid Kristal [Taman Tamadun Islam].



Ini vespa ke skuter ek? Nampak kat depan kedai kek. Cantek. Dah la warna pink. Klasik.



Kami lalu kat Kampong Cina. Suke pemandangan kat sini, sebab nampak ala-ala Petaling Street gitu.Kat sini banyak bangunan lama.



Ramai kaki-kaki 'menembak' suke ambik gambar kat sini. Masa kami lalu kat sini, nampak ada satu group tengah menembak. Bang! Errkk. 






Ini la kek yang kami beli dengan hasil kutipan duit secara ramai-ramai. hihihi. Makan ramai-ramai. Tapi time ni Pak Teh, Mak Teh dan dua anak dia dah balek. Sedap? Boleh la. Tapi kite nak kek lain. Kek apa? Urmmm, nanti bile dah jumpe kite bagitau eh.


*dah lama tak bahasakan diri sendiri dengan 'kite'

T_T

Take care


No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas pandangan.