Friday, June 3, 2011

One Lovely Blog Award


Assalamualaikum dan selamat pagi semuaaa T__T

Terasa rajin nak update belog, sebab dah tahu akan tinggalkan belog untuk beberapa hari. Lupakan pasal tinggal meninggal nih. Hari ni kite nak cite pasal award. Oh apakah itu? Ala, award. Hahahhaa. Tiba-tiba terasa macam nada suara suib kumpulan sepah. Sorry siti sarah, kite sebut nama husband you [takde motih betul la tulis pasal dorang ni. huk]

Ok, berbalik kite pada niat asal. Mula-mula nak ucap TQ banyak-manyak pada Dila | Ummi Khalish sebab sudi kasi kite awrad  awrad award ni [tak typo tak sah ke aida??]


ONE LOVELY AWARD



Untuk award ini yang perlu diceritakan adalah 7 perkara tentang saya. Wah gitu! wink 0_O

Tapi sebelum tu, nak habaq mai. Kite takde apa sangat nak cite pasal diri kite, sebab biasa-biasa je. Tapi baca ajelah kot. Mane tau kot-kot ada beza sikit ngan korang kan T_T


1
Nama kite kan [ahhh! takde kite-kite, terasa cam budak-budak la pulak bile berkite-kite ni. hehehhe] Nama aku aida. Jadi panggil aida cukup. Tapi biasanya nama ayah aku lebih glamer dari aku. Contoh kejadian adalah seperti berikut:
  • "saya akan dibantu oleh cik lela kita" hahahhaha. lawak gile, tapi aku buat slamber je. lepas tu encik tu cakap kat aku. Kenapa awak tak cakap saya silap panggil nama awak. Aku jawab, tak kan nak cakap encik silap depan-depan orang ramai cam tu.
  • "siapa ni? aida? aida mana? aidalela?" yerppp! aidalela. hehehe
Sebenarnya bab-bab nama nih, dari sejak sekolah lagi nama ayah aku memang glam dari nama anak-anak. Tak tahu lah nape. Sebab pelik kot. hahhahaha. Err, boleh masuk list ke nih? hahhaa. Taram ajelah mek.



2
Kalau kamu kenal saya in person la kan. Saya kuat gelak. Ntah, kadang-kadang bagi orang lain takdelah lawak mana pun. Tapi bagi saya lucu banget dong! Gi mana kamu boleh ndak ketawa. Tapi saya cube kurangkan gelak. Cuba lebih bersopan santun bajet nak macam errrr.. macam sape ek? hehhehe. Sebab tu kalau saya tulis dalam MPS ni, akan ada ayat HAHAHHAHAHHAHA [macam gergasi]. Konon terasa lawak la tu. Bila baca balek kadang-kadang terasa macam entahpape je. huhuu.


3
Saya pakai braces. Dah lama pending nak cite pasal braces ni. Nanti eh saya tulis.


4
Saya sukakan budak-budak. Tapi saya tak berapa nak suka sangat nak tunjukkan saya suke budak-budak bila.....contoh dia kan:
ada sorang budak comey datang, lepas tu semua orang pergi kat budak ni. peluk cium. au cak au cak kat budak ni. Biasanya la kan [biasa nye gwa cakap nih] Gwa tengok je lah, tak berapa gemor nak turut serta ber au cak. hehehhe. Ntah, tak tahu la knape. Konon nak tunjuk cool kot. bluwekk! hihihi. Tapi kadang-kadang pergi jugak tapi sekadar macam tu je. Biasanya kalau ada budak, mak ayah takde plak. Aku suke usik. Bila dia tengok aku, biasanya aku bulatkan mata. Bajet budak-budak takut. Ada setengah budak takut, ada setengah budak, buat derk je. Malas agaknye nak layan perangai vodo aku [sedih betul la kalau budak-budak buat derk]


5
Saya suke sangat pakai shawl. Kadang-kadang tak berapa nak jadi pun, tapi sokmo bajet cam "eh ok doh nih, ok doh" [konon ok] padahal bila orang tengok, kening terus berkedut sejuta. "Dok lawo langsung" Sian nguh! hahahha. Ok, akan lebih giat lagi belajar pakai shawl. ngeeee!


6
Adik-adik saya semuanya lelaki. Ada 4 orang. Urmm, tak nak ar tulis banyak-banyak, sebab dah pernah tulis dah pasal nih.


7
Korang cerita ar pasal korang pulak. Sebab story korang mesti lagi best kan? aku best gak, tapi tak nak ar aku je yang cite. So, pada korang yang terbaca entry ni. Boleh amek award. Eh! silap-silap, hahahha. Sorry lupe. Kalau tak silap, kene tag pada orang yang lebih muda dari kita kan? Hurmm, aku tak ramai sangat kawan dalam blog ni. Jadi lebih elok, aku tak tag orang. hehhehe.

Eh, nak sambung no 7 jap. 

Urmm, apa lagi ek tentang diri aku nih. 

Cepat nangis. huhuhu. Tak tahu la kenapa. Kadang-kadang fikir gak, saluran air mata aku ni kat mana sebenarnye? Macam air paip je. Tapi takde la sampai macam kassim selamat tu, buta mata oi nanti. Contoh  kan, kalau baca berita, eh kadang-kadang boleh tangkap syahdu. Boleh nangis jugak, tak paham aku. Tapi kalau keras hati tu datang. Payah sikit la nak nangis. Time ni, orang akan heran "tak sedih ke? "tak ar, biasa-biasa je". Aku pulak yang naik heran, apsal sedih sangat? Tak sedih pun. hehhehe. Berlagak wey. Urmm, biasanya, yang rapat dengan aku, akan tahu apa yang boleh buat aku nangis. Apa yang tak. Tapi memang boleh dilistkan sebagai minah sensitip dorh! 

Ni aje tentang aku. Sekian, terima kasih.





4 comments:

  1. wewitt tahniah dpt award i likee... eh takpe i likee typo tu hik2.. lawak seih... takmo ler cedih2 wuwuwu...happy sokmo k...

    ReplyDelete
  2. saya pun camtu. kalau dah ramai sangat saya biar je. tapi kalau ada peluang saya amek dia tak bagi peluang kat orang lain. haha

    ReplyDelete
  3. HANIS MY :
    nasib ada orang kasi. hehheheh. epi memang epi, sedih tu biasa la. kenkadang je :)


    SYADA AFLAA :
    mekaseyyyyy O_O


    SAFIYYAH :
    gime 5. hehhehe. tu la, kalau ramai tak suka sangat nak berebut. konon la kan. hikhikhik..

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.