Wednesday, June 8, 2011

Scawaii! dan Al-Islam


Sebelum entri ni diteruskan. Ok, tahu dan sangat tahu. Satu majalah hiburan fesyen, dan satu lagi majalah ilmiah [agama]. Sepatutnya tak berapa elok nak diletakkan sekali kan? Tapi oleh sebab nanti kalau buat berasingan, kene tulis dua entri. Jadi tak nak ar buat 2 entri, kite sekali kan aje. 

Dah berhari-hari tinggalkan miss lappy ni, jadi malam ni kite suruh dia buat OT. Ala, apa la sangat, dengan majikan pun nak berkire jugak ke? [tibe-tibe].

Hari tu, lepas bayar kereta. Eh?? Entah, lupa la lepas buat apa. Terus lepak kat kedai buku [Pustaka Sri Intan]. Kat Terengganu takde MPH, kalau tak, dah lama lepak sampai lebam. Tapi takpelah. Apa yang ada ni, dah dikire orait la beb.

Belek punye belek, berkenan pada dua majalah ni. Satu majalah fesyen. Satu lagi majalah menambahkan ilmu di dada. Maklumlah, ilmu masih tak cukup. Jadi ni la salah satu sumber penambah pelengkap ilmu. 



OooOOO! agak seksi la gambar ni. Comey giler cover gal ni. Kalau tak silap, majalah ni baru je ada kat pasaran. 1st edition. Kalau tak silap, kalau silap kene tapor. Majalah ni banyak paparkan fesyen-fesyen semasa, kalau korang minat fesyen. Urmm, mungkin majalah ni sesuai untuk korang. Tapi gaya berpakaian agak ranggi la. Tapi takpe, kite bukan cedok 1000% cara dorang berpakaian. Mana yang elok, kita ambik. Mana yang tak elok, kite jangan ambik. 



Salah satu page yang ada kat dalam nih. Kalau tak silap lagi la kan, majalah ni adalah idea dari majalah jepun/korea. Harga pun dorang buat dalam yen kot. Tak rajin la pulak nak belek majalah ni untuk kepastian. hehhehe. 


SENYUM.. tak perlu kata apa-apa

Lepas duk free reading kan, nampak majalah Al-Islam ni. Bile belek-belek dan belek. Macam banyak je ilmu yang kita boleh dapat.




Ada artikel pasal kapsul gelatin suplemen. Jadi kite boleh tahu apa penyebab yang diragui itu? sumber apa. Dan apa.. [tak boleh nak hurai lelebih, sebab tak habis baca pun lagik]




Senyum. Ala bukan kene bayar pun kalau kite senyum. hehehe. Cuma jangan la senyum sampai orang naek pelik duk menengok kita. Yang penting bersederhana T_T




Zikir. 



Artikel pasal ubat lagi. Biasa kalau kite dapat ubat, kite terus makan je kan? Takde nak fikir sangat sumber dia dari mana. Apa yang pasti nama vavi sangat glamer dalam perubatan, kosmetik. Jadi sangat kene berhati-hati, kalau silap haribulan, boleh jadi darah daging. Mintak jauh la kan.

Kalau korang nak tahu lebih lanjut pasal dua majalahs nih, boleh la pergi beli kat kedai buku. hehhehe. Kedai buku la kan? tak kan kedai beskal pulak. huhuhu.


*untuk sebelum-sebelum ni kan, asyek buat auto post je. sebenarnye kan, tak best langsung kalau buat scheduled entry, tak boleh nak bebel lelebih. yang ni baru la ok sikit. hehhehe





2 comments:

  1. bestnya majalah tu... ha ah betul tu tak best schedule entry tapi kalau ada masa sempat je tulis panjang2 hehe...

    ReplyDelete
  2. HANIS MY :
    best, tp tak sempat nak baca leklok lagi. schedule entry memang tak best. huk!

    *tulis panjang2 i like. hehhehe

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.