Saturday, July 16, 2011

Tempat Baru


Alhamdulillah, minggu depan [esok] dah masuk minggu ke-3 kat tempat baru. Itu hari saya ada tulis pasal ini Namanya Hati   Kalau nak tahu, ianya sedikit sebanyak berkait dengan pertukaran ke tempat baru. Masa tu kan, tak tahu nak buat apa. Sebab nak kemas barang A, terasa keje pejabat masih ada yang tak beres lagi. Lepas tu, bila mengadap keje, terasa tak tahu nak buat apa. Lost. Eh, pegang barang B, tak tahu nak start mengemas. hu hu hu. 

Seminggu sebelum pindah, macam tu la perasaan berperang dengan diri sendiri.

Tapi semuanya dapat diselesaikan juga pada akhirnya. Urusan perpindahan ke pejabat baru diuruskan step by step pada hari minggu itu hari.




Masa ni datang untuk hantar barang-barang. Meja masih berserabut lagi. Ini lah meja yang bakal diduduki. Dulu saya duduk ramai-ramai je dengan kawan-kawan, dalam satu island. Kali ni kena duduk kat dalam partition. Sebenarnye, saya tak berapa gemar sangat nak duduk dalam partition [walaupun ia memang best, sebab ada privacy]. Tapi bila kita dapat privacy, kita akan hilang teman untuk berbual. Kalau kita duduk kat island ramai-ramai [takde privacy] tapi kita ada kawan nak berbual. ha ha ha. Nampak sangat suke bercakap. he he he. Bukan borak pasal apa pun, kadang-kadang pasal keje, sebab dulu yang depan mata adalah teman satu seksyen, jadi kalau ada pape.. terus discuss. Boleh borak-borak pasal keluarga, masalah. Pendek kata senang nak bercakap la :)

Sekarang ni senang jugak, tapi dengan syarat kene keluar untuk berborak dengan kawan-kawan yang lain. 

Saya masih dalam proses menyesuaikan diri di tempat baru ni [dah 95% dah] cuma dengan kerja masih di tahap 60%, banyak benda yang saya masih tak reti. hu hu hu.





Ada satu hari tu bosan sangat-sangat [refer pada entri Jaja dan Din, tu adalah salah satu hasil kebosanan. hi hi hi] jadi saya duk bukak intenet aje. Biasa saya jarang sangat nak layan-layan intenet masa keje [tapi bukan buka fb, itu hari dah lama sangat tak bukak fb]. Tapi oleh sebab duk tersengguk-sengguk kat meja [mengantuk ya ampun!], jadi curi-curi bukak. hi hi hi. Yelah, time ni keje masih takde lagi. Sikit-sikit je keje yang bos bagi, dia nak bagi kite sesuaikan diri dulu dengan keje kat situ. Sebab dari keje yang biasa ke keje akademik [jaga jadual dan rekod], memang banyak benda yang perlu dipelajari. Fuh~!

Urmm, bukak satu page photography, lepak kat situ. Mulalah terasa berkobar-kobar nak beli DSLR. Ceh! padahal bukannya mampu. Tak mampu pun, tapi saje gatal nak beli.

Bosan duk tengok pada web ni, nampak tak belakang tu kosong je kan? 

Jom kite cari keje sikit T_T



Dah pun siap menggantung segala jenis keychains kat belakang sana. Sekejap je nak settle tugas mudah ni. Lepas settle, jam dah hampir 1 pm. Fuh legaa! 

Motif cite ni, urmm. Saje je nak kongsi kebosanan yang adakala melanda kat pejabat and nilah tempat baru saya.




3 comments:

  1. selamat bertugas ditempat baru :D

    ReplyDelete
  2. wah, anda kerja apakah sebenarnya?

    ReplyDelete
  3. KIMICNOL :
    tq :)

    SAFIYAH :
    lebih kurang macam kerani la..tukang ikut arahan bos..hihihihi

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.