Thursday, August 4, 2011

Hari Khamis

Bangun pagi. Siap-siap nak pegi keje. Terdengar satu suara.

Suara itu : hari ni hari apa?
Aku : hari RABU.. 

sambung lagi..

Suara itu : hari Rabu ke??
Aku : kenapa? ada appointment dengan doktor ke?
Suara itu : tak ar, terkejut je.

Aku : ha ha ha. hari rabu la hari ni..

Satu suara lain bersuara..

Suara lain itu : hari KHAMIS la hari ni..
Aku : hari RABU laaa..

Suara lain itu : hari Khamisssss..

Aku : [diam, terus tengok henpom.. Errkkk! hari Khamis???] Ya Allah, hari khamis rupanya..mati-mati ingat hari Rabu..

Sesi berfikir dengan diri sendiri : malam tadi iron baju kurung biasa je, sebab tak sangka hari ni hari Khamis. Biasanya kena pakai baju batik. Lepas tu hari ni kan Ramadan ke 4, tu pasal duk menyangka hari Rabu. Alahaiiii~!! Tapi yang best, hari ni balik awal. Jam 3 petang udah boleh tinggalkan kantor. hi hi hi.

Eh, selamat berbuka puasa. Ini hari masak siap lebih awal dari biasa. Boleh lepak-lepak dulu.







No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas pandangan.