Wednesday, August 3, 2011

Ini Hanya Satu Cerita

Cerita 1

Tadi balik dari satu tempat ni kan, melalui kira-kira [jap nak congak jap].. urmmm, 4 traffic lights. Yang paling BEST! time lalu tu kan, semuanya lampu hijau. Jarang sangat la dapat macam ni, biasa 2/4 je hijau. Ini tak, 4/4 hijau. Nasib baik kan? Ahamdulillah :) masa jimat.

Cerita 2

Malam semalam kan, pergi satu tempat ni kan. Duduk sebelah mak cik. Nampak orang kecoh-kecoh, berdiri. Saya tengok je, dalam hati tertanya-tanya gak. Apesal ek? Pandang je tapi tak dapat nak teka apa kisahnya.

Makcik yang tak dikenali : [berbisik] ........ ........
Saya : aaa..... [sambil pandang pada semua perempuan yang sedang berdiri tu]

Sebenarnya aku tak faham butiran yang makcik tu bisikkan.

Saya : bakpe makcik?
Makcik itu : isteri MB mari, tu baju hijau tu..
Saya : OooooOOOo.. [sambil pandang wanita berbaju hijau tu, tak berapa nak kenal sangat muka wife MB ni sebenarnye. hu hu hu]

Cerita 3 :

Tadi, jap tadi kan. Duduk sebelah mak cik yang tak dikenali. Mak cik tu berpaling, dia hulurkan tangan untuk bersalam. Eh, suke :)

Cerita 4 :

Tengahari semalam, pergi pasar masa lunch break. Nak masuk parking. Ada ke patut, parking yang sepatutnya orang ramai boleh gunakan, diletaknya kerusi dan besi penanda. Sedangkan parking tu bukan parking rezab. Jadi mana boleh selfish macam tu. Memang parking tu betul-betul di depan kedai seorang hamba Allah ni. Tapi mana boleh dia buat macam tu. Kalau ada rezki dia, tak kira orang letak parking kat depan kedai sekalipun, rezki itu tetap ada. Orang tetap akan datang kat kedai runcit dia tu. Tak perlu nak halang orang ramai dari letakkan kenderaan kat depan kedai dia. Sebab parking tu dibuat oleh MBKT. 

Turun dari kereta. Aku alihkan kerusi plastik, letak ke tepi sebab takut terlanggar time nak masuk parking. Kat belakang ada besi penanda. Eh, eh.. ada budak kecik [dalam umur 6 tahun kot] pakai tudung, tolong alihkan besi penanda tu. Aku bajet tu anak dia kot. Sejuk balik hati aku bila tengok budak tu. TQ :)

Cerita 5 :

Ahad, Isnin dan tadi Selasa, pergi ke pasar dengan niat nak beli ikan pari. Tapi hampa, takde langsung kelibat si ikan-pari. Urmmm, dalam banyak-banyak gerai ikan, satu pun takde. Payah jugak rupanya nak dapatkan pari ni. Bajet nak buat asam pedas pari. Resepi dah siap-siap print dah. Barang-bahan dia pun dah standy. Tapi peneraju utama takde, jadi terpaksa bersabar dulu la. Tengok la kot-kot esok, atau lusa. Nanti-nanti ada la tu 0_o .. InsyaAllah

Cerita 6 :

Nak jugak ke bazar Ramadan tahun ni. Tapi tak tahu la macam mana. Tengok la kalau vitamin berjenama Rajin menjelma. Sekarang, lebih selesa masak sendiri, sedap tak sedap belakang cite. Yang penting puas hati [syok sendiri ni. ha ha ha].

Cerita 7 :

Pergi ke tempat itu, tengok mak orang, TERINGAT kat mak kite. hi hi hi.

Cerita 8 :

Dah, takde cite dah. Jangan lupe niat puasa tau.


No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas pandangan.