Monday, August 15, 2011

Tudung


Kalau cakap pasal tudung, aku takde tudung yang spesifik sangat. Kalau terasa nak pakai shawl, aku rembat je shawl. Kadang-kadang tak ar lawa mana pakai shawl ni, tapi aku saje je perasan ok je. hi hi hi. Kalau terasa nak pakai tudung ala-ala ariani. Aku pakai je, lagipun tudung macam ni senang. Nak pergi mana-mana, sarung kan aje kat kepala. Tapi dalam banyak-banyak tudung, aku lebih prefer pakai tudung bawal. Terasa seperti Amni dalam Stanza Cinta. ha ha ha. Merepek dan perasan [anggap je tulis kat dalam diari hijau]. Tapi tak dinafikan, aku lebih selesa pakai tudung bawal. Ada jugak budak office, tanyakan macam mana nak pakai tudung bawal macam aku punye style. Bila aku ajar, dia cakap tak sama macam aku pakai. Urmm, aku rasa sama je. Selempang camtu je. Mungkin dia punye style pemakaian lain, aku punye lain. Jadi mungkin dia tak biasa dengan style aku. Tu pasal dia cakap tak jadi [agaknye la kan].

Bulan lepas, semasa kebosanan melanda. Lepas je pergi bayar ansuran kereta, terus ke kedai tudung Desa Murni [DM] Pengadang Baru. Konon nak beli tudung. Memang itu la niat awal dan niat terpendam setelah sekian lama. Dari satu minggu ke satu minggu, at last sampai jugak kat DM ni. Tudung kat DM memanglah tersangat murah. Dahlah bermacam jenis, nak macam mana. Cari je. Ada yang berbunga-bunga, ada yang plain. Rambang mata duk memilih. Erra Fazira pun dah jadi duta tudung kat DM ni. 

Harga dia pulak [macam aku cakap tadi], memang sangat murah. Jadi tak payah risau la duit tak cukup ke apa ke. he he he. Dalam satu jam duk membelek, akhirnya aku beli 3 warna tudung. 




Yang ni ada yang saiz S, M. Saiz L aku tak beli, sebab besar sangat. Yang M dah menutupi dan memenuhi kehendak aku. hi hi hi.




Kalau nak tahu, semua kos untuk tudung-tudung ni kan, hanyalah RM29++ Tak sampai 30 kalau tak silap. Best kan? Beli banyak-banyak, sampai puas hati. Oh ya, sebenarnya kat DM ni, ada jugak dijualnya tudung-tudung yang mahal. Korang pilih je. Macam aku, tak kisah sangat. Biasanya aku beli yang murah-murah je. Tapi aku akan pastikan ianya elok, awning dia tak rosak. Kena pandai pilih. Nanti kan, tak pasal-pasal dapat yang rosak. Kecewa tak sudah, menyesal membebel sorang-sorang [macam ada pengalaman je. hik!]

Ok lah, cukuplah entri pendek untuk petang ni. Baru perasan, entri sebelum ni [Untuk Syawal] macam tergantung je kan? ha ha ha. Sebab entri tu sebenarnya banyak cite, cuma aku lupa nak buat numbering. Layan kan ajelah.



2 comments:

  1. wahhh..warna warni tudung untuk raya eh....hehe

    kalau g tempat tudung, mau rabun mata nak membeli kan..ehhe

    ReplyDelete
  2. ILA HONEYBUNNY :
    hahaa.. ni bukan utk raya, ni saje untuk basahan :)

    memang sangat rambang mata, macam2 kaler, macam2 jenis ragam tudung

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.