Saturday, August 13, 2011

Untuk Syawal


Tak tahu kenapa, selepas menonton satu kisah, saya terasa ingin memakai pakaian di pagi Syawal dengan warna tersebut. Warna apa.. nanti saya akan tunjukkan eh.

Saya ingin menyediakan pakaian indah untuk Syawal nanti. Saya dah plan dah. Harap saya punyai masa dan kesempatan untuk pergi belinya nanti. 

Saya ada menonton satu video, video ni yang last year punye. Masa Ramadan, dan saya masih simpan link video ni. Tapi tak boleh nak share kat sini [mungkin saya tak reti nak share kot, sebab video ni dalam fb]. Berulang kali melihatnya, saya tak terasa jemu. Syahdu! sungguh.

Tadi, saya ada terbaca satu blog ni kan. Blog lelaki, perubahan yang dilakukannya membuatkan saya terfikir akan tulisan saya sebelum ini. Allah boleh membolak balikkan hati seseorang itu. Dan lelaki itu berubah ke arah kebaikan. Saya tak kenal dia, dan dia pun dah berumah tangga. Tapi saya terbaca kisah dia. Manis sungguh bila Allah letakkan di hati seseorang itu cahaya, cahaya yang tentunya membawa kebaikan. Teringat akan Sham Kamikaze :)

Gunakanlah Ramadan yang ada dengan sebaiknya. InsyaAllah.




No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas pandangan.