Friday, March 16, 2012

Hati Berimpian

Dah lama nak tulis pasal impian hati ni. Tak tahu la kenapa, nak sangat pergi ke tempat ni semua. Macam best jer. Mungkin sebab tak pernah pergi kot, tu pasal rasa nak pergi. Kalau nak diceritakan, memang tak tercerita sebab banyak sangat impian.

Jadi kita tengok impian kecil-kecil ni yang rasanya macam boleh tahan jugak weh. Kalau dapat pergi semua, whoaa! Tak tahu nak cakap macam mana lah. Rasa tak jejak hati ni kat tanah. he he he.

pstt : Ehsan gambar adalah dari menggugel di gugel

 1# Bukit Tinggi

Best sebab macam kat oversea. Ewah-ewah, werangan tak hingat. Ok la tu, tak boleh pergi jauh-jauh, dapat pergi sini pun dah banyak OK dah :)

Kalau ada rezeki, dapat datang sini boleh ambik gambar banyak-banyak. Tengok, tujuan dia nak ambik gambar je. Bukan bertujuan boombastik sangat. Ayoaa! Agak-agak kan, sejuk ke tak eh kat sini??


Kalau tak silap, ini taman Jepun. Betul ke tak, hentam aje lah. Yang ni masih kat Bukit Tinggi. Oh ya, BT ni kat pahang kalau tak silap. Tengok, BT pun tak tahu letaknya kat mana, tapi ada hati nak pergi.


 2# Cameron Highlands

Whoaaaa. Tak tahu nak cakap apa. Dah pernah pergi dua or 3 kali kot. Tapi semua tu macam tak berapa menikmati sangat la. Tak ada gambar dalam ladang teh. Nak jugak feeling rasa macam pekebun teh. Kutip-kutip daun teh sambil bawak bakul besar kat belakang. Best + seronoknya la kalau dapat buat macam tu.


Wink! Marilah kita sama-sama mengutip strawberry yang manis, masam. Macam-macam ada. Dulu masa datang kan, jenguk dari luar aje. Tak masuk pun dalam kebun ni semua.



Yipp! Ini yang penting. Nak makan aiskrim stoberi. Nak makan semua pasal stoberi. Walawah walaweh. Macam mana tak tahu kewujudan ni semua. Ada aiskrim la apa la. Semua ada, tapi seriuos, memang tak tahu semua benda ni ada kat sana [malu pulak. hu hu hu]

Teka kat mana nih? Tengok gambar ni ha..


 3# Krabi, Thailand

Ye. Saya TERINGIN SANGAT-SANGAT NAK PERGI SINI. Siap caps lock lagi ni ha. Dua tahun lepas, ternampak gambar ni di dalam blog seorang perempuan, dia pergi sana. Sangat terlopong daku melihatnya.


Pantai dia jangan cakap la, memang pasir tu melepak putihnya. Rasa macam urrmmm, tak ada kata-kata yang boleh digambarkan dengan rasa ni.



Ni map dia. Ooo kat situ aje Krabi. Dulu, aku ingat Krabi tu nama pantai. hu hu hu. Rupanya nama tempat.


 4# Karambunai, Sabah

Bila sebut Karambunai, teringat akan pantainya. Tu je yang menyebabkan nak sangat pergi sana. Menikmati pandangan matahari dan langit di waktu petang. Eh, bunyi perlakuan macam jiwa yang jiwang-jiwang la pulak. Tapi aku sukaaa! Sebab? Dapat tangkap gambar.


 Antara resort yang ada kat sana. Tengoklah pantai dia tu. Pasir dia, boleh buat biskut raya. he he he.


Nampak tak mana si Karambunai? Dekat aje rupanya dengan Kota Kinabalu. Bila sebut aje KK, terasa kesejukan dia :) Macam la pernah sampai kat Sabah.



5# Mauritius

Ha ha ha, giler hebat punya impian. Yang ni sebenarnya memang tak akan sampai la. Dah la jauh, lepas tu memang tak nampak bayang-bayang atau gambaran akan dapat jejak kaki ke sini. Sekadar pasang impian cukuplah. Pantai dia memang cantik. Sebenarnya aku suka tang tu aje.


Meh kita tengok sikit map Mauritius ni. Rupanya kat Madagascar. South Africa? Nampak macam tak jauh jer. Lepas tu tak jauh jugak dari Kenya. Ala terbayang pulak orang Kenya, ha ha ha. Mozambique. Whoaa! Tak familiar la dengan peta ni. Cumanya negara-negara tu biasa la dengar.

Last-last kan,

 6# Mesra Mall, Kerteh, Terengganu

Gelak dulu sebelum orang lain gelak. Konon pasang impian nak pergi macam-macam tempat. Padahal kat sini pun tak pernah sampai lagi. Kalau drive dari rumah adalah dalam 1 jam lebih atau 2 jam kot. Ni la satu-satunya mall yang ok yang pernah wujud kat negeri Terengganu. Yelah, asyik-asyik Giant, Mydin tu aje yang ada kat Terengganu.


Lebih kurang macam ni la bangunan Mesra Mall tu. Biasa aje pun. Tak payah la nak bandingkan dengan shopping complexes kat tempat lain. Memang tak boleh nak berdiri sama tinggi la. huk!

Kalau dapat pergi semua tempat ni kan, tentu seronok, lompat bintang la kite :)

Eh, Raja Lawak final rupanya malam ni. Langsung tak tahu.

Ok tata titu.



3 comments:

  1. sungguh takjub dgn gambar2 itu...

    rasa nak pergi sana juga heee..

    ReplyDelete
  2. x salah berimpian... dilla pun camtu...dan banyak tempat yg dilla nak lawati sama dengan aida...hehe..no 1 n 2 dh pegi masa honeymoon..BT tu menarik..xlah sejuk sangat tapi mendung2...pemandangan sangat cantik..tmptnya sebelum genting sempah tu...yg CH..cam biasa je...sbb kat mesir lagi murah n senang dapat strawberry ..hehehe... dan karambunai sabah tu dilla x smpt pgi..dh kna dtg mesir...krabi n mauritius tu berimpian jelh dlu...dn yg terakhir tu..mcm x cye je aida x pnh sampai....x glk tau...senyum sumbing je...haha...

    ReplyDelete
  3. NONG ANDY :
    kan? cantik sangat tempat-tempat tu semua. Allah Maha Kuasa

    UMMI_KHALISH :
    bestnye dah gi 1 & 2. bestnye pergi masa honeymoon. suwit nye :) ni yang tak sabar nak gi BT ni. sabar aida sabar. LOL.

    stoberi kat Mesir lagi murah? tak tau pulak.

    *yang last tu impian NO. 1 tau. hahhaha

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.