Tuesday, March 13, 2012

S M I L E

Kadang-kadang kita boleh ketawa tanpa sebab.
Kadang-kadang hati kita boleh berbling-bling tanpa sebab.
Kadang-kadang kita dilimpahi oleh rasa bahagia. Ya Allah :)
Kadang-kadang kita rasa segala ujian/mehnah yang diuji kepada kita, kita boleh hadapinya dengan senyuman.
Kadang-kadang kita entah tak tahu nak cakap apa.. hi hi hi.

#Penangan dengar lagu yang best! Lagu sedih tapi rasa sangat happy dengar lagu ni. Comey jer. Lagu apa? Nanti saya postkan eh. 

Duhai si My Personal Space | MPS.

Kamu nak tahu tak, tuan kamu pada ini hari kan.. dia


Rindu nak sepak bola, nak main futsal.
Jap tadi, tertendang bola si Afiq, semua rasa tu datang.
Rindu giler nak berlari kat dalam gelanggang raja tak lawak futsal. 
Rindu kat rumput tipu-tipu kat futsal court.
Dah lama tak pegang benda hitam, ala-ala getah warna hitam kat atas padang tu. Kecik je benda tu. 
Sape main futsal tau la benda alah ni. Kalau dapat benda hitam tu kan, biasa aku cuba nak cubit-cubit dengan niat nak cerakinkan jadi bertambah kecik. Sebab geram! :)

Dulu-dulu bolehlah nak berlari kat padang tu dengan tak malu. 
Eh, malu tapi boleh lagi berlari macam pelari kebangsaan peringkat kampung. 
Eh ada jugak macam ni eh? ha ha ha 
Sekarang malu lagi meningkat dengan banyak. 
Kan best kalau semua penonton adalah wanita.
Barulah tak malu nak main futsal.

Pagi tadi, dengar dalam radio. Motivator tu cakap 'jangan sibuk nak jadi orang lain, jadilah diri sendiri'. 
A'aa kan, kita selalu aje fikir best nya kalau macam ni, best nya macam tu. 
Macam tak bersyukur dengan apa yang kita ada. 
Padahal manusia ni ye lah kan, diberi betis nak pulak peha 4 ketul. 
Aik! Mana boleh macam tu. 
Haloba giler.

Aumm cakk!!
Bulatkan mata tu sikit.
Kalau usik budak-budak mesti takut. 
Comey je kalau budak-budak tunjuk muka takut dan gerun. 
Apa lagi eh nak ditulis? 
Urmm, malam ni kan tak tahu nak buat apa lepas menonton Vanila Coklat.
Ending dia happy. 
Happy ending. 
Nak membaca rasa rajin agak tidak membukit, graf turun dengan mendadak.
Selalu aje macam tu. ki ki ki.
#kenyit mata. 

Hati saya tenang, gembira, bahagia.
Alhamdulillah atas rasa ni.
Walaupun saya masih tak memiliki kamera dslr lagi, tapi tak mengapa.
Saya dah bersyukur sebab tadi dapat makan nasi lemak. 
Makan nasi lemak di waktu petang.
Makan dengan tumis dia aje. 
Sedap.

Oh ya, saya ada beberapa agenda yang perlu dilunaskan.
Manyak lama sudah tertangguh. 
Malu dengan diri sendiri.
Harapnya akan ada jugak penamat dia nanti.
Chayokkk chayook diri sendiri.
Dah melalut sungguh ni.
Seronok kan kalau menulis spontan dan aci redah aje macam ni.
Terasa banyak la pulak idea nak berlari keluar dari kepala nih.
Kalau kita plan nak tulis tu kan, idea macam tersumbat aje.

Malu kalau entry ni budak-budak pejabat baca. ha ha ha.
Eh tapi takpe, sebab dorang tak tahu MPS ni wujud.
Dah terlebih rajin buat entry ni kiri dan kanan.
Kasi pening diri sendiri.
Dahla, marilah kita log out dari blogger ni.

Tettt!!!



2 comments:

  1. amboi bahagianya tuan punya blog ni...

    * tadi balik kerja akak tensi. Tapi dah baca blog ni mcm dah x tensi lagi :)

    ReplyDelete
  2. NONG ANDY :
    gembira bahagia selalu bertandang kat sini ha. hihihihi..

    *biasa la, kadang2 tensi kadang2 mood ok balik kan :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.