Sunday, April 22, 2012

3 :: Festival Pelamin & Rias Pengantin 2012

Seperti yang dijanjikan dengan diri sendiri. Marilah menjamu mata melihat pelamin. Tak boleh nak ulas panjang-panjang, kerana tak nampak gambar. ha ha ha. Line agak perlahan, jadi diri sendiri tidak dapat melihat gambar dengan jelas. Nasib baik semua gambar ni, dah upload siap-siap time kat pejabat tadi. Sekejap aje dah habis diupload, kalau upload kat rumah, agaknya sampai lusa pun tak siap.

Urmm, yang mana boleh diulas gambarnya, akan di ulas. Padahal kalau tak ulas mengulas pun, tak terkurang apa-apa pun :)




Di tepi pelamin, hantaran simple je. Tapi cantik. 



Cantik menarik sungguh menawan la dikau.



Lampu berperanan penting untuk menaikkan seri pelamin dan pengantin.



Baju pengantin yang boleh tahan cantiknya.



Bagi mereka yang gemarkan pelamin dan dekorasi yang simple.



Berkenan dengan baju ni. Nampak simple aje kan? Kalau pakai pergi kerja, agak-agak over tak? Tak yah cakap dah tau, O V E R macam nak pergi nikah.



Sungguh! Suka sangat dengan suasana nih, terang tak cerah, gelap tak gelita. Simple tapi soooo sweeeeett!



Lagi contoh pakaian pengantin untuk lelaki dan perempuan. Tak pergi dekat, jadinya zoom dari jauh aje.



Pelamin yang mendapat johan. Sarat dengan hiasan. Ok la jugak. 



Bunga yang digunakan hampir 3 taman. Botak taman bunga. hi hi hi.



Pengantin perempuan olok-olok, tegak di singgahsana. Menanti penuh debaran si bakal imam melafazkan kata-kata azimat.



Pengantin tipu-tipu tak berdebar langsung sebab dia dah tahu dia patung je. Buat pe nak dup dap dup dap. Cool sudah. Ohooiii.



Pelamin merah hati. Penuh tradisi. Cantik jugak pelamin ni. Nampak macam singgahsana istana di zaman silam. Adabiiii.



Sangat cantik. Pendek kata semua pelamin cantik. Pelamin ni nampak berbeza sikit daripada pelamin yang lain, dengan bungaan dia yang warna-warni tampak segar gitu.



Pelamin Irdina. Cantiknya nama. Secantik pelamin dan bunga-bunga hiasan.



Geram. Cakap banyak tak guna. 



Pelamin dan kerusi pengantin yang ada kat luar dewan. Jadi boleh aje pilih nak yang mana. Mereka jual tau. Ada yang harganya RM100 lebih macam tu la, ada yang murah, ada yang mahal sikit la. Bergantung pada material kot.



Baju pengantin, kerusi pengantin. Pilih la nak yang mana.



Lagi kerusi pengantin.




Masa kat pameran, banyak bunga ni digunakan. Bila tengok kat luar, barulah tahu ini rupanya bunga kose. 12 inci harganya RM20.

Tamat jua siri festival ni. Kalau nak tengok siri 1 & 2 untuk festival pelamin ni, boleh belek-belek post yang lama. I tak reti nak menulis siri berderet-deret, ada aje cerita lain yang mencelah. hu hu hu. Siri yang lepas, macam-macam warna pelamin ada. Nak putih? biru? pink? peach? ungu? coklat eh coklat takde. Merah? Tengok sendiri la, rasanya ada kot. hi hi hi. Dah lupa sebab banyak sangat gambar pelamin.




1 comment:

  1. Sungguh menawan dan menakjubkan cantiknya gambar-gambar di atas. wow.. exclusive betul, tus sekali lagi rasa nak kawin lagi hehehehe...

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.