Monday, April 9, 2012

Jangan Ambil Padang Kami

Cerita : 104 | Astro Ria
Pelakon : Seorang budak lelaki comey, petah berkata-kata.

Scene : kat padang

Budak tu naik basikal, lepas tu berhenti depan seorang budak laki besar. Budak laki tu tanya kat budak comey tu. 

Kau ada rokok tak?
Ada. Seringgit.
50 sen dah la [ala lupa pulak ayat betul si lelaki besar ni apa]
Kau ingat senang ke nak ambik rokok nih?

Kau buat apa malam-malam macam ni kat sini?
Esok aku ada ujian karangan. Jadi nak ambik angin kat sini. Kat dalam rumah tu, tak boleh ar. [sangat comey bila budak ni buat gaya macam kepala macam berserabut macam tu].

Sebenarnya gaya percakapan budak comey tu yang menarik. Iya-iya jer berlakon. Pandai + berbakat.

[tiada mood nak bercerita, nak upload gambar. Ini pun sekadar post cerita, log out!]




1 comment:

  1. lagi..lagi... tu je?

    nampaknya memang xde mood :(

    * Sila senyum. senyum tu sedekah tau :)(Aku dah jadi peminta sedekah ke?) hehe..

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.