Thursday, April 12, 2012

Macam Pameran Kereta

Mana nak makan lagi, nak buat kerja lagi, nak mengemas apa yang perlu dikemas lagi. Nak itu nak ini. Dalam banyak-banyak nak buat tu, hanya satu aje yang berjaya melepasi garisan penamat iaitu makan. Lain-lain tu? Masih tak boleh nak buat lagi.

Padahal kerja yang penting masih tak disentuh lagi. Aduhai, mood statik agak menebal la pulak. Dari tadi asyik duk mengadap kertas aje, kerja yang dah berjalan pulak tak banyak mana. 

Line pulak asyik hijau je dari tadi. Kalau hijau maksudnya line boleh campak ke baruh.

Melencong juah jauh nampaknya mek? he he he.

Ok, nak cite. Masa Sabtu beberapa minggu yang lepas, rasanya bulan sudah-sudah kot. Pergi ke snow wash nak cuci kereta. Dah lama sangat tak hantar mencuci, hampir 3 bulan kot. Bila dah kotor tahap mandi lumpur, barulah puas hati nak hantar ke kedai. Setakat kotor sikit-sikit tu, baik basuh sendiri. Jimat binti cermat.

Yang best kan, nasib sangat baik sebab majoriti kereta yang datang untuk di gosok-gosok, di cuci-cuci pada hari tu semuanya kereta yang ganteng. ha ha ha. Ganteng pulak digunakan untuk kereta. 



Honda jazz putih. Betul tak ini honda jazz? Sebenarnya tetiba jadi confuse, kereta apakah ini eh? 



Swift yang pada dulunya sangat tak cantik di mata. Dulu yang pakai swift boleh dikira dengan jari je. Masa tu, memang tak tahu di mana cantiknya, hebatnya swift ni. Abaikan aje lah persoalan tu, persoalan lama. hu hu hu. Cantik kan kaler dia? Kuning diraja. Sekarang myvi pun dah berwarna kuning, cantik jugak. Siapa berani boleh cuba warna nih. Biasanya ramai yang suka warna biasa macam putih, hitam, kelabu taik anjing macam tu je. 



Cooper berwarna coklat. Bukan cantik sangat kereta nih kan? Ada jugak yang berkenan. Memang la harganya mahal, tapi itu bukan isunya. Isu sekarang kereta ni biasa aje, macam van zaman dahulu kala. Pengajaran dia, kecantikan itu adalah subjektif. Mata setiap manusia tidak sama. Kerana hati manusia juga tidak sama walaupun ianya bernama h-a-t-i [teringat pulak ceramah Ustaz Azhar].




Kereta ni depan mata. Snap secara rahsia. he he he. Kereta BMW. Sebab terlalu dekat, jadi kita ambik separuh sudahlah.



Daun gugur depan mata. Cantik pulak bila dirakamkan macam nih kan? Eceh!

[berjaya melawan rasa M dan update MPS nih, tapi kerja pulak tak siap-siap lagi. Jom sambung buat kerjaaaa!! Aida berusahaaaaa!!! ha ha ha, laung kata semangat bagai nak rak, tapi kalau tak siap jugak kerjanya tak tahulah macam mana :) ]



1 comment:

  1. ewah.. keta!

    tapi aku suka gambar daun tu hehehe...

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.