Sunday, May 6, 2012

Tika Begini

tercari-cari, mengapa layu bunga.. ha ha ha. Lirik lagu mana ntah. Tapi lagu ni best. Lirik penuh saya lupe!

Hari ni cuti. Jadi, marilah kita menulis dengan sesuka hati. Mata terasa memberat, sikit demi sikit berubah menjadi berat, menjadi layu. Akal kata jangan tido. Baik kita menulis. Tadi tengok Seia Sekata Scha & Awal. Cantiknya mereka berdua. Giler-giler, sangat sepadan. 

Tak cukup dengan itu, ralit tengok gambar fb mereka. Uarghh! Kat tv ada cerita Cinderella Man. Entah cerita pasal apa, tak tahu lah. Tajuk nampak macam best. Namun daku tidak mengikuti cerita ini dari awal, jadi terumbang-ambing tanpa kemudi. Jadinya tak boleh nak ulas cerita ini mengenai apa. Oh ya, ini cerita Korea tau. Comel jer pelakon dia. Muka macam tak mandi. hik hik hik. 

Biasa hari Ahad, kerja. Hari ni cuti, jadi bolehlah tengok Nona. Best jugak sebab dah lama tak tengok. Melalut cerita pasal cerita aje nih. Urmm..

Jom buat check list nak?

Dah kenyang sebab baru je makan bihun sup.
Makan kerepok lekor.
Minum air masak.

Esok dah start kerja. Cepat je cuti berlalu. Bila cuti lama macam nih, mulalah terasa nak duduk kat rumah je. Buat kerja dari rumah jer. he he he. Kan best kalau boleh buat macam tu.

Asyik menguap je nih. Tandanya????

Ok, daaaa.

[tetiba je hentikan penulisan. ki ki ki]




3 comments:

  1. cuti dah nak berkahir? esok dah keja? oh.. tidak..!!

    *kenapa esok isnin? kenapa???

    ReplyDelete
  2. aida,dilla pun suka lagu tu..tajuknya tika dan saat ini -kumpulan medicine..tapi x hafallah liriknya..hihihi...kngn dolu2...
    p/s: dah buat entry pop corn..check it out...

    ReplyDelete
  3. NONG ANDY:
    hahahha. memang! OH TIDAKKKK! selalu macam tu, lemau. huk!


    UMMI KHALISH:
    haa. medicine. sama la..hehhe..lirik dok ingat.

    TQ sebab bagi resepi, nak cuba. insyaAllah [nekad]

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.