Friday, July 20, 2012

Ramadan 1433H

Alhamdulillah. Dah pun bermula.
Terawih pun dah bermula jugak.
Dah boleh start niat berpuasa.
Bersihkan niat, hati jiwa kita untuk perjuangan selama sebulan ini.
Bersihkan diri dengan sungguh-sungguh agar karat-marat kat dalam diri tersental.
Takdelah kita akan bawa semua karat-marat masuk ke dalam Ramadan :)

Ada yang cakap Ramadan tu ibarat Universiti, yang mana keluar mesti nak first class punya.
Ada yang cakap Ramadan ni, ibarat latihan yang menentukan sejauh mana pencapaian kita di akhirnya.
Ada yang cakap Ramadan ni.. errr, macam-macam la.

Cakap-cakap jugak, tapi istiqamah kan diri kita untuk perbaiki diri dari hari ke hari.
Dengar tak tu hai si tukang tulis? 
Deee...     ngar.
Yang penting.
Kesungguhan.
Barulah Ramadan akan memberi sesuatu yang istimewa buat kita.
InsyaAllah.
Amin

Semoga Allah menerima amalan kita semua walau ianya sebesar zarah.
Mohon maaf semua dan selamat mengharungi & menghayati Ramadan

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas pandangan.