Sunday, December 23, 2012

Hari Konvokesyen

Dah lama berlalu sebenarnya. Dan tak ada niat nak menceritakan perihal konvo nih. Nak menulis pasal perkara lain, tapi mood agak tak beragak. Tak ada kaitan dengan hujan yang sedang turun mencurah-curah sekarang ni. Tak ada kaitan langsung. Mungkin modal untuk menulis tiba-tiba menjunam ke paras tak normal. Apa pun harapnya boleh balik dengan selamat hari ni. Sebab dikatakan air mula melimpah kat pintu depan. Sejauh mana betul ke tak tu, tak tahu lah. 

Bulan lepas 24 & 25 November dah selamat berkonvo untuk graduan. Tak ada benda sangat nak diceritakan, tapi tak tahu la apa sebab saya berada kat sini. Apa sebab saya dah selamat postkan semua gambar ni. Kalau macam ni, alang-alang saya tulis ajelah apa yang terlintas. Main aci redah aje nih.

Dataran tempat berlangsungnya tapak konvokesyen. Kat sini banyak gerai dibuka, tapi hari ni gerai tak banyak lagi. Sebab masih awal lagi. Awal sangat la. Saja suka-suka menangkap gambar untuk memenuhkan ruang memori. Biasa lah, kerja macam ni memang saya cekap.


Hari konvo. Kebetulan kena bertugas di bahagian luar. Tugas biasa aje, tengokkan dan pastikan graduan untuk anugerah tiba pada masa yang tepat dan bilangannya mencukupi. Itu aje. Simple je tugasannya, next year boleh kasi lagi. I suka kerja macam ni. 


Ini sesi petang. Tapi cuaca agak mendung. Bila tengok gambar ni, macam klasik la pulak. Oh, guna handphone biasa aja. Klasik dan cantik di mata saya je lah. Biasa lah, kita yang ambil gambar, kita juga yang memuji gambar yang di ambil. Haru!


Masa kat dewan jubah. Ada kawan yang bawak bunga. Ingatkan memang dia nak bawak balik. Sekali dia tak nak. Dia offer, nak ke?? Apalagi, ibarat bas yang ditunggu tiba tepat pada masanya. Memang sangat tepat. p/s: adik-adik, tak yah gunakan pepatah ini eh. Nakkk!!! Tanya lagi, betul ke tak nak nih? Dia cakap, aku saja-saja amik je. Oh, suka hati wes!

Carnation kot. Maaf ya bapak ibu sekalian, gambar tak berapa nak cun.


Gerbera yang telah saya edit. Macam ni la warna asal dia. Cantik kan? [sila pandang header. AHAK!]



No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas pandangan.