Thursday, December 6, 2012

Khamis

Minggu ni, dua hari je berkerja. Selebihnya cutiiiiiii. Best giler cuti, rasa tak nak masuk kerja. HAHAHA.
Masuk kerja, dah kena buat planning untuk next kerja. Episod baru akan bermula dan akan berakhir pada bulan Januari 2013 nanti. Begitu la circle kerja aku. Urmmm, nak cuti nanti, kena plan bebetul. 

Dua tiga menjak, kehidupan berlalu macam biasa. HAHAHA. Apa kena tetiba terkeluar ayat macam gini gayanya. Mudah kan cerita, kehidupan saya setakat ni normal. Masih melalui siang dan malam juga, err macam korang la juga :)

Tak ada benda menarik sangat pun. Eh adalah, sebab dapat habiskan masa dengan anak-anak buah dan juga meletihkan diri sendiri dengan berjalan-jalan. Apa ada hal, letih sikit je. Hasilnya seronok. 

Saya juga banyak belajar erti hidup 2 minggu ni. Erti mengalah. Erti .. urm entahlah.

Urmm, ok lah tu kan. Kiranya masih ada life yang nak dijalani. Patut bersyukur.

Hari ni dah hampir separuh hari berlalu. Entah apa kerja yang saya buat, saya tak tahu la. Ada tu adalah, tapi sikiiiit sangat la. Duk melangut depan pc, rasanya laagiiiii banyak kot. HEHEHE. Macam ni la, fasa sibuk baru nak bermula. Nanti bila dah sibuk, mula lah terkial-kial.

Sebenarnya kan, apa tujuan aku menulis sebenarnya ni?? HAHAHA. Entah, tak ada jawapan. Mungkin saje je kot nak habiskan masa yang ada kot. Bos dah lalu berkali-kali kat tepi tapi entahlah. Terberani pulak rancak menulis kat sini. Sekali sekala dia tengok 'apa kena dengan budak ni yang asyik merenung pc. screen putih aje. bukan tulis dalam word. lain macam je tu'. HAHAHA. Ok dah la tu aida. Jadilah duk mereka dialog. Fikir benda lain la pulak.

Ok, ni dah masuk Disember. Disember maknanya bulan 12. Kalau di eja dengan ejaan yang penuh ianya akan menjadi dua belas. Huruf romannya pula ialah XII. Haaa, terel tak tulis dalam huruf roman. Tak terel pun, sebab bukannya ingat sampai 12, setakat 10 pun dah kira bagus sangat la. Ya Allah, apa benda ni ha semua ni. Tulisan apakah ini. 

Sangat sia-sia. 65% sia-sia. Jadi, perlu ke saya delete entry nih? Kadang-kadang tak perlu delete pun. Biasa la tu, tak ada manusia yang 100% BAIK, dan tak ada pula manusia yang 100% PERFECT.

Meluah perasaan secara semborono ini juga boleh diklasifikasikan sebagai aromaterapi. Banyak lah mu punya terapi. Ngeee!

Ok lah, rasanya saya bukan dibayar gaji untuk menulis di sini. Tapi errr, ok saya faham.

Maka, pulanglah saya ke pangkal jalan untuk berkerja. Ok la tu, sedar daripada langsung tak sedar diri tu sedang berkerja.

Nak balik, nak lepak-lepak dengan semua orang. Ooo sangat BEST KUASA LIMA.


2 comments:

  1. best juga baca tulisan spontan merapu meraban Cik Aida Lela ni...

    *maaflah adik ku cayang... akak baru-baru ni bz + malas + tenet hampeh...

    ReplyDelete
  2. NONG ANDY :
    hahahha..jangan buang masa anda!

    *oo patut la lama menyepikan my storymu itu :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.