Saturday, April 13, 2013

Kompilasi

Kompilasi sebab nak tulis semua benda. 

1. Lappy saya masih lagi tidak dapat digunakan sejak beberapa minggu yang lalu. Dah dihantar untuk dibaiki. Bukan hantar kedai pun. Tapi hantar kat officemate aje. Kebetulan dia pandai baiki semua benda. Komputer, kereta. Memang dia terel. Jadi kita minta tolong dengan dia ajelah. Tadi dia ada datang bagitahu yang laptop tu urmm macam ada masalah kat hard disk atau apa entah. Saya tak tahu sangat, tapi sempat dia tunjuk gambar yang dia ambil. Katanya mungkin kerana hard disk (D) saya dah penuh, lepas tu angin kat laptop dah jadi macam tak betul. Itu yang menyebabkan kepanasan yang agak mendadak. Macam mana eh nak bagitahu. Saya faham tapi sangat teknikal nak bagitahu, sebab istilah IT tu saya tak pandai nak bezakan. Nanti lain maksud dia. HAHAHA. Janji si lappy saya tu kembali ok. Itu lah, siapa suruh main copy aje semua movie korea kat dalam D tu. Space punyalah besar dah tinggal secoet aje. Umpama lori balak mendaki Gunung Everest. Mau putus tali perut dia.

2. Masa cuti sekolah baru-baru ini kan. Kat depan saya ada dua orang anak buah yang duk perhatikan apa yang saya buat. Selepas solat maghrib, saya ada bacakan satu ayat ini '.... Allah Maha Pengampun.....'. Eh, terus aje anak buah saya si Fiya. Dengar tu kakak, Allah Maha Pengampun. Jadi maafkan Fiya. Terus dia hulur tangan kat kakak dia si Sasha. LOL! Cium tangan kakak Sasha sambil cakap maafkan Fiya bla bla bla apa entah. Sebab saya terkejut tengok reaksi spontan dia. Nak gelak tapi saya tahan aje lah. Curi-curi pandang aje dorang berdua ni. HAHAHA. Serius comel giler. Macam tak sangka ada adengan filem pulak petang tu. Saya sambung baca lagi, Fiya and Sasha bagi komen 'laju kan Cuda baca'. Mereka impressed! HAHAHA. Memang la laju, siapa-siapa yang pandai membaca pun akan laju bacaan dia. Nanti mereka dah besar dan di satu ketika, tentu mereka akan kata. Laa, memang la Cuda laju aje bacaan dia. Masa tu aku tak pandai lagi nak baca laju-laju, sekarang ni aku pun terel baca laju juga. 

3. Alhamdulillah. Baru sahaja selesai membuat fotokopi bagi semua jadual. InsyaAllah esok dah boleh diedarkan. YAHOO. COM!! Tapi nak lepaskan penat sebelum balik, saya menulis kat sini. HEHEHE.

4. Sejak kebelakangan ini, saya memang tengah gilerkan cerita korea. Semua channel yang ada cerita korea saya balun. Mungkin ini semua cerita lama, tapi saya layan aje lah. Cerita yang sedang dimainkan muka televisyen sekarang ini kan contohnya Marry Me, Mary. Best juga cerita ni. Ala, muka pelakon semuanya flawless giler. Nak nampak jerawat satu pun susah. Lepas tu muka pelakon lelaki pulak, alahai. Macam guna pemadam padam semua blackhead dorang. HAHAHA. Produk apa yang dorang guna eh??? Curious nak tahu. Lepas tu, pakaian memang k-pop giler. Rambut macam tak basuh selama seminggu. Tapi muka maintain aje comel. 

Lepas tu kan, kalau buka NTV7 setiap Isnin dan Selasa, 8.30pm. Ada pula cerita Dignity apa entah. Urmm, Gentleman's Dignity kot tajuk dia. Ah! Korang google la sendiri. Perempuan tu cantik sangat. Kalau bercerita rasanya esok pun tak akan habis. Dia mengisahkan tentang 4 sahabat lelaki yang dah berumur 40an macam tu. Sekarang semua dah berkerjaya. Bila tengok cerita ni, memang gelak sensorang sebab perempuan tu selalu buat muka blur! Lepas tu main cakap aje apa yang dia nak cakap. Mungkin saya tak reti nak bercerita, tapi kalau korang tengok sure menarik punya :)

Dan lain-lain lagi. HAHAHA. 

5. Semalam saya rasa nak SANGAT-SANGAT makan pizza. Mulanya saya ke Batu Buruk, kononnya nak cari pizza kat sana. Tapi malangnya kedai tu tutup. Jadinya, saya bergerak lagi hampir ke seluruh kawasan bandar Kuala Terengganu saya jelajah. Bajet nak makan sangat la tu. Lepas tu terus ke Pizza Hut. Order Pizza Super Supreme dan juga meatballs (carbonara sos). Balik aje rumah nampak kereta adik 1 ada kat rumah. Semua orang ada kat rumah. Abang 2 saya dah balik rupanya, tadi dia keluar. Alaaa, baru aje nak balun pizza tu dengan bapaknda saya aje. HAHAHA. Niat jahat ar! Last, kami makan beramai-ramai. Yang penting saya dapat dua slices! Meatballs makan sensorang. Ahakkzz! 

Ok lah, saya penat. Mahu balik sudah. Semalam dah plan nak balik sebelum petang. Konon nak layan cerita lama, Konstabel Mamat. Tengok iklan macam best aje. Cerita zaman dulu seronok tau kalau layan. Boleh tengok fesyen rambut dorang, pakaian dorang. Yang penting idea cerita dulu memang terbaikkkk! Tengok aje lah cerita Darah Satria. Kalau zaman sekarang, mungkin boleh aje mereka buat, tapi tak kan sama dengan yang lama. 

Ok lah, nak balik. Assalamualaikum :)



1 comment:

  1. walaikum salam :)

    dah habis baca dah..

    akak pun tetib ajoin nak makan Pizza hehe

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.