Saturday, April 27, 2013

Sekejap

Hampir menyudahkan semua kerja. Lega. InsyaAllah harap semua kerja dapat disiapkan sepenuhnya selewat-lewatnya minggu depan. Masa dah bertukar menjadi masa kecemasan. Risau pun ada. Namun, berdoa aje lah agar semuanya akan ok. Tiada apa-apa masalah. InsyaAllah. Amin amin amin.

Sementara Microsoft office 2007 sedang menjalankan kerjanya. Saya mencelah sekejap di sini. Masa beberapa minit sekarang amat berharga. Err, ketika di pejabat lah. Sekarang, kalau nak buka word 2007 kan. Ianya perlu lalui proses configuration. Sempat ditanya kepada yang arif pasal komputer ni kan. Dia cakap mungkin sebab dah tak latest, itu pasal terpaksa menunggu apabila nak buka satu-satu file. Bila nak cepat, masa tu la terasa. Adoiii ya! Tengok lah macam mana. Rasanya kena format balik kot. Nanti lah tanya lebih-lebih kat kawan pejabat.

Buat masa sekarang, laptop saya memang rosak mengakibatkan banyak benda yang saya hilang. Mulanya tak perasan sangat, tak terfikir jauh pun tau. Hari tu, yang tukang baiki laptop ni cakap. Hard disc tu dah tak boleh nak guna. Jadi saya mintak tolong belikan yang baru. Ganti je lah. Lepas tu, barulah terfikir. Semua gambar saya kat dalam laptop tu macam. Di ulang macam. HUHUHU. Macam tak dapat diselamatkan. Yelah, bila dah tukar yang baru. Semua file yang kat dalam tu. Kalau tak silap dia cakap dalam C ke apa. Sebab yang dalam D, saya sempat ambil. Copy cepat-cepat masuk pc. Ini yang saki baki tu, memang la 50-50. Saya memang mintak [baca: paksa], agar semua gambar yang ada kat dalam tu boleh di ambil. Sayang ooo. Sebab kat situ ada gambar family, gambar arwah mak saya. Semua ada kat dalam tu. Itu pasal lah sayang. Harapnya dapat baliklah semua tu.

Rasanya, saya kena beredar sekarang. Cukuplah setengah hari kat pejabat ni. Esok nak kerja lagi. 

Saya ok aje kalau dengan kerja. Kalau dengan manusia, saya kalah. EHEHEHE.

Ok, sampai ketemu lagi ya. Ini pun, menulis dengan seberapa pantas [kah kau untuk ku tunggukan. Cukup indah. teringat lupa lirik lagu Sheila On 7 yang lama-lama dulu. LOL. Sempat eh kau menyelit kat mindaku ini eh] Oklah, saya nak mencari sesuap makanan pulak, sebab perut masih kosong tak makan apa-apa dari pagi. Yelah, harap mencelah-celah macam ni je lah saya boleh update atau lebih tepat dengan ayat manisnya, meraban entah pape kat sini. HAHAHA. Ah! Ini memang kesukaan saya. 

^-^


No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas pandangan.