Thursday, May 16, 2013

Call of the Country

... atau dikenali dengan Secret Agent Miss Oh-aida. HAHAHA. Mula-mula menulis dah start perasan tahap gabang!  Sangat teruja untuk menceritakan kisah bersiri ni. Selepas drama bersiri Marry Me Marry dah habis, KBS meneruskan tayangan drama bersiri SAMO. Ending cerita MMM entah macam mana. Saya banyak terlepas cerita dia di saat-saat akhir. Ok, untuk cerita SAMO nih, episod pertama saya tak tengok. Tengok-tengok dah terlepas beberapa episod. Maklumlah, ketika tu demam pilihanraya sangat mendadak naik suhunya. Panas menggelegak. Kalau letak telur kat dalam air mesti telur tu masak. Bukan separuh masak dah, masak tahap kulit telur tu pecah. Pernah tengok tak?? Kalau tak pernah, cuba la try kat rumah. Tak merbahaya pun. Serious! Jangan bimbang untuk mencuba.


Saya sangat suka gandingan mereka berdua. Siap letak dalam instagram gambar mereka. Siap dengan caption cuba menghasut secara halus kepada kawan-kawan agar menonton bersama-sama di televisyen masing-masing. Semoga rasa kebestan itu dapat dirasai dan diagihkan kepada kawan-kawan sekalian. Rasanya hasutan tu sampai kot kat kawan-kawan. HAHAHA. Mana saya tahu? Ala, baca komen dorang. Tahu la dorang pun akan try tengok. Ah, kalau mereka tak nak tengok, itu tak menjadi hal. Yang penting saya tengok. Yaahhh! Oh ya, ini cerita dah lama punya. Tapi biasalah saya baru nontonnya ok. Jadi agak keriuhan padahal mungkin biasa-biasa aje kan? HEHEHE.


Ini gandingan mereka berempat. Dua disebelah kanan bukan main actors ok. Urmm, kiranya mereka pentinglah juga, namun di sebelah kiri lebih penting peranannya. Miss Oh sangat cantik dengan gaun merah dia. Oh sorry, gambar agak seksi!


Synopsis
 Oh Ha Na is a lowly policewoman who lacks a sense of duty and believes that it is worth bending the rules in order to achieve your aims. She meets and begins to investigate Go Jin Hyuk, an elite intelligence agent, and they clash instantly based on their different morals. Their initial dislike of each other masks their romantic attraction, but this development is hindered by the existence of Choi Eun Seo, Jin Hyuk’s first love.
Saya cepat suka pada cerita yang memaparkan perempuan di dalam keadaan yang blur. HAHAHA. Macam tak tentu arah, pot pet pot pet. Typical woman dengan yaah typical man yang banyak sisi misteri. Apa yang saya cuba sampaikan ini ha?? Dalam cerita ni, korang boleh lah tengok si Miss Oh tu banyak cekadak la sikit. Manakala agent Ko pulak... [urmmmm]. Susah lah nak terangkan macam mana sebab dia sangat abstrak yoo.

Sombong itu kadang-kadang menarik kan? 

LOL.

Ok, korang boleh tengok cerita ni setiap hari Isnin-Sabtu kot. Ok, hari mungkin tak berapa tepat. Tapi kalau masa mungkin agak tepat lah iaitu setiap malam jam 11.24 pm. Lebih tepat lagi di channel KBS 391. Kalau korang tak rasa mengantuk, tidak tewas kepada panggilan bantal dan selimut dan katil. Maka selamat menonton. Errr, saya tidak bertanggungjawab jikalau cerita ini tidak best di pandangan anda semua. Sebab bagi saya, saya SUKA!! HAHAHA. Boleh kan macam ni? *_*


3 comments:

  1. wahhh..manat korea plak la ni...hehehe..samalah kita..hahahah..layanzzzz..rndu mu aida....muah2

    ReplyDelete
  2. Ala... akak tak ada astro la aida... tapi akak ni memang hantu drama korea gak...

    ReplyDelete
  3. UMMI KHALISH :
    minat dah lama. tapi bukan jenis kaki beli cd. harapkan kat dalam tv je la :) sekarang ni baru banyak sikit drama korea kat tv. dulu harapkan astro je la

    *rindu jugakkk. lama sungguh kita tak jumpe ni


    NONG ANDY:
    takpe. kat ntv7 dengan tv9 ada tayang cerita korea ni. ada juga yang best, ada juga yang biasa2 je. try tengok eh :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.