Tuesday, December 10, 2013

Hujan

Pagi tadi kan, saya terlintas nak tulis cerpen lah. Cerita benar, namun ending dia kan. kan kan. Saya nak buat happy ending, sebab ending dia sebenarnya saya pun TAK tahu. HAHAHA. Sebenarnya kan, saya kuat berangan tapi selalu tak pandai nak tulis kat alam maya. Nasib baik, sebab kalau pandai, memang teruk. Malu kat anak buah kalau dia baca MPS ni. Hari ni kan, hujan lebat. Sebetulnya saya nak tulis pasal banjir namun candy crush menjadi penghalang. Ha, nampak tak pandai cari alasan di situ.

Sebenarnya, saya nak cakap saya nak tulis cerpen je tadi, impian hati untuk Disember 2013. Tapi biasalah. Bila keyboard di jemari memang kita tekan je huruf dari A hingga ke Z.

Hari ni kan, kawan saya bawa ubi kayu rebus. Kawan-kawan saya sangat bagus, dahlah ada anak-anak nak kena layan tapi sempat lagi nak memasak. Saya yang memang tak pandai nak masak ni, biasanya buat muka seposen je lah. Paling kokak pun, kita belanja lah dia. Orang memberi kita merasa, orang berbudi kita berbahasa. Ewah berperibahasa pulak. Ke pantun nih? Entah. 

Sebenarnya, seronok juga kalau menulis tanpa hala tuju ni. Nantilah saya menulis cerita yang ada isi dan tidak membazirkan masa korang membaca. Nantilah sampai berjanggut. LOL!

Selasa bertarikh 10 Disember 2013 jam 8.53am, maka terhasillah entry ini.

Publish!


1 comment:

  1. Sebenarnya kan..

    Akak tertanya tanya juga ...

    Agak agak.. cerpen yg ada dlm kepala aida tu mcm mana ceritanya.. heheheh...


    ♥Nong Andy♥

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.