Wednesday, October 7, 2015

{Satu Hari Nanti}

Kelmarin, ketika sedang buat kerja lewat petang di pejabat, saya dengar beberapa lagu. Secara tetiba muncul lagu ini di dalam list kat sebelah. Video itu ditekan oleh jemariku. Sejujurnya. Urmm tak payah sejujurnya sangatlah kan. Sebetulnya, saya bukan follow sangat lagu Najwa Latif ni. Tapi tahulah sikit sikit beberapa lagu yang dia nyanyikan. Yelah. ada juga saya terdengar kat dalam radio.

Pada mula saya klik dan lihat video ni. Sangat tertarik dengan kualiti video ni. Cantik clear je. Dan yang paling penting, gambar budak budak sekolah tadika [saya agak aje]. Nampak comel tidak terperi di situ macam anak anak buah saya. Ya, saya sedang memuji anak buah sendiri. haha.

Lepas tu, terus rasa nak buat video untuk anak anak buah. HAHA. Terus masukkan dalam carta list to do aka berangan. 

Lirik ke apa benda tu, saya tak cakna sangat. Bila cari dan copy lirik tu, urmm adalah beberapa lirik yang saya suka. Contoh nya "aku inginkan hati tenang - seandainya gagal jangan beri alasan".

Saya abaikan ya ya ya ya dan bunyi bising drum kat belakang tu. haha. Sedap aje komen pasal drum. hehe. 

Nah video berpakejkan lirik.



Aku inginkan hidup senang
Aku inginkan hati tenang
Setiap doaku untukku
Setiap doaku untukmu

Bawaku bawa
Semuaku sayangku bawa
Bawaku bawa
Semuaku sayangku bawa

Tadi pagiku patah hati
Dia tak mungkin kan kembali
Kau tak perlu faham apa yang ku rasa
Tak perlu bersedih jangan membuang masa

Bawaku bawa
Semuaku sayangku bawa
Bawaku bawa
Semuaku sayangku bawa

Satu hari nanti
Aku kan bebas
Ay ya ya ya
Dan pada oh hari itu
Dengar aku nyanyikan
Ay ya ya ya

Ada orang yang gilakan harta
Ada yang hidup mewah tanpanya
Jika tak guna apa yang disediakan
Seandainya gagal jangan beri alasan

Bawaku bawa
Semuaku sayangku bawa
Bawaku bawa
Semuaku sayangku bawa

Satu hari nanti
Aku kan bebas
Ay ya ya ya
Dan pada oh hari itu
Dengar aku nyanyikan
Ay ya ya ya
(2x)

Siapa yang halau
Dan siapa yang menunggu
Aku tak perlu kau ikut
Hantar aku ke hujung

Lambai selagiku wujud
Senyum selagiku berdiri
Senyum selagiku berjanji

Satu hari nanti
Aku kan bebas
Ay ya ya ya
Dan pada oh hari itu
Dengar aku nyanyikan
Ay ya ya ya
(2x)



No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas pandangan.