Sunday, January 17, 2016

Jom Menjelajah Ke Negara Kiwi

Kan, baru-baru ini Air Asia dah buat pengumuman laluan baru ke Auckland, New Zealand. Tadi saja jelah kan mencari-cari harga tiket untuk return. Cari aje, tak tempah pun. Banyak juga info yang saya perolehi, namun bukannya ada bajet nak ke NZ. Jadinya, saya sekadar mencari info dan melihat gambar-gambar di blog orang.

Mula-mula saya cari info mengenai harga tiket return ke Auckland. 

Tarikh: 21 Julai - 29 Julai 2016
MAS: harga lebih kurang RM3,900 
Air Asia : harga lebih kurang RM1,383 [termasuk luggage 20 kg dan insurans]
Jet Star : harga lebih kurang RM2,725 [tak cari details sangat]

Jika kita lihat di sini, dah tentulah AA yang menjimatkan. Lagipun perkiraan itu dah termasuk luggage dan insurans. Kalau boleh dijimatkan lagi tambang tu dah tentu lagi bagus. Hehe.

Kalau betul-betul nak pergi, harus saving dari sekarang dan kena bersungguh-sungguh. Akan tetapi, kita ni banyak lagi nak buat benda lain. Jadi terpaksa pendamkan dulu hasrat nak lihat gunung ganang dan segala pemandangan 'syurga dunia' kat sana. 

Kena fikir semua kos, dari segi transport ketika kat sana, tempat tinggal dan beberapa kos lain.

Nak dijadikan cerita, tertarik dengan NZ selepas asyik follow page nature kat facebook. Selalu lihat gambar NZ yang cantik macam lukisan tu. Keterujaan itu ditambah lagi dengan kisah Mizz Nina di NZ melalui rancangan Always A Traveller tu. Jatuh cinta dengan alam kat sana.

Tamat.


No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas pandangan.